Nyaralás Jézussal

Július 12-én a szentgyörgymezői templomból a reggeli mise után László atya áldásával indult útnak családos közösségünk Csopakra, hogy testi- és lelki feltöltődést nyerjünk. Utazásunk első állomása Csesznek volt, ahol megtekintettük a több mint 700 esztendős vár romjait.

A négy napos együttlét alapját Lukács evangéliuma adta:

Az angyali üdvözlet (Luk. 1:26-38), Jézus megkísértése (Luk. 4:1-13) végül Jézus megjelenése az Emmauszba menő tanítványok előtt (Luk. 24:13-35). Közösségünk felnőtt tagjai e három szentírási szakaszon elmélkedve és beszélgetve kerültek közelebb Istenhez és egymáshoz a családos táborban. 5 fős csoportokat alkotva vitattuk meg gondolatainkat, érzéseinket a kijelölt témákkal, és kérdésekkel kapcsolatban. Szóba kerültek többek közt e világi feladataink, melyeket az Úr ránk bízott földi életünkben: követjük-e őt és akaratát, még ha olykor nehéz is? Sok szó esett a kísértésekről, az ördög jelenlétéről  életünkben, az ember esendőségéről, és a földi csábításoknak való ellenállásról, s a lemondásokról. Harmadik témánk Jézus felismerése volt: elgondolkodtunk az emmauszi tanítványok történetén: vajon miért esik meg gyakran velünk is, hogy homály van szemünkön, és nem ismerjük fel Jézust? Pedig ő meghagyta nekünk: „Veletek leszek minden nap.” Az emmauszi tanítványok a kenyér megtörésekor ismerik fel Jézust, mint ahogy mi is az eucharisztiában találkozhatunk vele.

A felnőttek nyugodt  beszélgetéseit közösségünk idősebb gyermekei tették lehetővé, akik eközben játszottak a kisebbekkel, ezúton is köszönjük nekik a segítséget!

Testi feltöltődésünkről a jó programok, és a kellemes hőmérsékletű Balaton gondoskodott: strandolás éjjel, nappal, és a hajnali órákban, a kicsiknek játszótéri kalandok, fagyizás, a nagyoknak Veszprém nevezetességeinek megtekintése, esti tábortűz, gitáros éneklés éjszakába nyúlóan, és Csopak finom bora tette széppé a táborozást.

Köszönjük Fehérvári Lajos atya jelenlétét, aki a csopaki templomban tartott szentmisét , és részt vett a kiscsoportos beszélgetéseinken is. László atya Veszprémben a Szent-Mihály Bazilikában mutatott be szentmisét olyan prédikációval, amelyet  még a kisebb gyerekek is csendesen, áhitattal hallhgattak, s lenyűgözött minket a hely eleganciája, szépsége is.

Köszönet a szervezőknek (Homor Lajos, Harcsa Balázs, Eck Kata), és elsősorban Istennek, aki a szervezőket vezérelte, hogy kitalálják, és megvalósítsák ezt a közös családos nyaralást Jézussal.

Az országúton autózva sok napraforgótábla mellett haladtunk el. Látva ezeket az egyszerű, egyáltalán nem díszes, nem különleges növényeket egy akarattal a fény felé fordulva növekedni, megfogalmazódott bennünk: Ez legyen a cél közösségeinkben is! Istenre fordítani tekintetünket, s Őt követve növekedni szeretetben!

Kuglerné Szuroviák Szilvia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone