Szentségimádás

Az eucharisztikus jelenlét

„Ez a mennyből alászállot kenyér; aki ebből eszik, nem hal meg.” (Jn 6,50) E szavak a hit által adott összes szentségi titkok közül a legnagyobbról és legmagasztosabbról szólnak, Krisztus, aki meghalt és utána feltámadt értünk, szellemileg halálának és feltámadásának teljességével jelen van.

Edit This

10 gondolat szentségimádáshoz

Letölthető, nyomtatható változatban itt: 10_gondolat_szentsegimadashoz (PDF fájl) 1 Itt vagy, hogy imádkozz és Jézussal találkozz az eucharisztikus je lenlétben. Lépj most be szíved legbensőbb szobájába, a személyes találkozás szentélyébe! Kérd a Szentlelket, hogy vezetőd és lelki mestered legyen. Jöjj Szentlélek, és taníts imádkozni! 2 Csend kívül-belül. A külső zajok, hangok távol kerültek, elhalkultak. Teremtsd meg a csendet

Edit This

Szentségimádás éjfélig szeptember 30-án pénteken

  Különleges alkalomra készülünk. Elmúlt a nyár, a pihenés és testi feltöltődés után nem árt a szívünknek és lelkünknek is feltöltődnie – legfőképp Isten szeretetétől és jelenlététől. Szeptember 30-án az este 6-os pénteki szentmise után (kb. fél 7-től) egészen éjfélig csendes szentségimádást tartunk és minden utolsó pénteken hasonló lehetőséget kínálunk templomunkban.

Edit This
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone