Gyermekrajz kiállítás: Az Oltáriszentségben jelenlévő Krisztus

Húsvéttól Úrnapjáig gyermekrajzpályázatot hirdettünk Esztergomban az “Oltáriszentségben jelenlévő Krisztus” címmel gyerekeknek. Kicsit merész volt, de a jó Isten valószínűleg megáldotta a munkánkat, mert minden elvárásunkat felülmúlta a végeredmény, –  döbbenetesen szép dolog lett belőle. Hála és dicsőség az Úrnak.

A pályaművek legjobbjait az Esztergomi Szent Anna Ferences Templom Kákonyi Asztrik Galériájában állítottuk ki, az ünnepélyes eredményhirdetés június 10-én volt a ferences templomban. A kiállítás meghosszabbítva (június 20-ig) megtekinthető.

A pályamunkákat Húsvéttól Úrnapjáig lehetett leadni 4 kategóriában: óvodás, alsó (1.-2. oszt) / (3.-4. oszt.) és felső osztályosok.

Igazán megható volt látni mennyi rajz érkezett pályázatunkra! Több mint 200 rajzot kaptunk közel 200 gyermektől. Volt, aki több rajzzal is készült, kaptunk csoportmunkákat és egyéni kreatív alkotásokat is.

Tudjuk nehéz volt a téma, de úgy érezzük mindent megtettek a felkészítő pedagógusok, rajztanárok és hitoktatók annak érdekében, hogy a gyerekek kapcsolatba kerüljenek az Oltáriszentséggel. Megpróbálták az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztust megsejtetni, megismertetni, kapcsolatot kialakítani közte és a gyermekek közt egy vers, egy személyes tanúságtevés, egy dal, ima, vetítés, vagy tényleges Szentségimádás lehetőségével.

Köszönjük nekik a sok -sok erre fordított időt, hisz azt tapasztaltuk, hogy ezt a pályázatot nem feladatnak, nem kötelező megoldandó napi tehernek, hanem örömforrásnak, kapcsolati lehetőségnek, evangelizálásnak tekintettétek.

A június 1-10-i héten berendezésre került a Kákonyi Asztrik Galéria, és megtörtént a zsűrizés is.  Hálásan köszönjük Vereckei András múzeumpedagógusnak, Madarassy András rajztanárnak és Dr. Harmai Gábor atyának a zsűriben való részvételét és a közös munkát.

Június 1-10-között a nap folyamán csoportosan vagy egyénileg megtekinthetőek voltak a képek a ferenceseknél a Kákonyi Asztrik Galériában. Köszönjük a helyet, ahol 3 helységben állíthattuk ki a tablókat.

Június 10-én  15 órakor pedig a Ferences Templomban eredményhirdetésre hívtuk és vártuk a pályázó gyermeket és szüleiket.

Az eredményhirdetésen a ferences szegénygondozó nővérek közül Ágnes nővér és Lúcia nővér énekeltette meg a jelenlévő családokat, majd Dr. Harmai Gábor rövid értékelés után átadta az ajándékokat a kategóriák győzteseinek.

Mindez nem jöhetett volna létre csupán az esztergomi missziós küldöttel lelkesedéséből.

Hálával tartozunk minden adományt felajánló személynek, akik segítettek, hogy ajándékokat tudjunk várásolni, legyen kartonunk a képek kiállításához, lécek a tablók merevítéséhez, a 200 oklevél nyomtatási költségeinek fedezéséhez, hálával tartozunk a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola tanárainak és dolgozóinak, valamint felsős diákjainak, akik a képek rendezésében, ragasztásában, szállításában segítettek, a ferenceseknek a helyszínek biztosításáért, a zsűri nagylelkű és szakértő munkájáért, a NEK budapesti iroda által felajánlott hűtőmágnesekért, és nem utolsó sorban a Jó Istennek a sok kegyelemért amivel megajándékozott bennünket ez idő alatt.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone