Hittel ismerkedő (katekumen) csoport

Katekumen csoportunkba azokat a felnőtteket várjuk, akik szeretnének a szentségek vételére felkészülni (keresztség, elsőáldozás, bérmálás), a krisztusi úton elindulni, vagy akik járultak már régebben szentségekhez, de szeretnének elmélyülni a krisztusi életben.

Sokakhoz Jézus hívása csak felnőttkorban jut el. De vannak, akik jártak ugyan gyermekkorukban valamennyit hittanra, és járultak is a szentségekhez, de már nem elégednek meg gyermeki szintű hittanismereteikkel, hanem felnőtt hitre vágynak. Van, akiben a hittanra vagy katolikus iskolába járó gyermeke ébreszti fel az érdeklődést a hit iránt. Számukra lehetőség ez a csoport.

MagadnakTeremtettel2

Ha megvan a vágy a kezdésre vagy az újrakezdésre, ne várj tovább! Hidd el, Isten még sok örömet tartogat számodra!

Itt nincs feleltetés, vizsga, cikis kérdések sincsenek, – vannak viszont jó hangulatú beszélgetések, és egy kis befogadó közösség, aki szeretettel kísér az elindulásban.

Érdeklődni lehet:
Fehérvári Lajos atya 20 823 3804
dr. Novák Ágnes 70 570 1478
Szeder Bernadett 20 823 2454

Emailben: fvlajos@gmail.com

Mit jelent a “katekumen” kifejezés?  

A szó egyidős a kereszténységgel, eredetileg katekumeneknek hívták a hittanulókat. Az első századokban csak felnőtteket kereszteltek, és csak akkor, ha életükkel, tetteikkel kifejezték, ismerik Jézust, hisznek benne, és közösségéhez akarnak tartozni. Keresztények segítették őket ebben. Ez néhány évig tartott.


Következő programjaink: a főoldalon az idővonalon lefelé haladva olvashatók 

Éves programunk és korábbi események az Eseménynaptárban érhetők el

Csoportunk életéhez kapcsolódó események beszámolói, lelki olvasmányok, bővebb írások az Aktualitások menüben találhatók a “katekumen” címkével ellátva.

Látogasson el a Média menübe képekért!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone