Családcsoport

Találkozásainkon – melyek általában a hónap utolsó szombatján vannak –  a családot, gyermeknevelést, hitünket érintő kérdésekről beszélgetünk. Közben a gyerekekkel felügyelet mellett külön teremben játszanak, kézműveskednek. Szervezünk továbbá kirándulásokat a hegyekbe; látogatást barlangba, kalandparkba, stb., valamint nyári tábort is.

wp_000634Nemrégiben feltettünk egy kérdést: “Mit jelent neked a családcsoport?” -melyre ezek a válaszok születtek:

„A családcsoport nekem az a háttér, amitől biztonságban érzem magam, hogy nem lógok a levegőben, hanem tartozom valahová. A gyerekeknek egy olyan közösség, ahol együtt nőnek fel, ahonnan kirepülnek majd, de ahová vissza lehet térni. (Ági)
Nekünk a családcsoport egy nagyon szuper kis közösséget jelent. Akikkel el tudunk mélyülni keresztény hitünkben, akikkel együtt remek programokon veszünk részt, és akik számunkra és gyermekeink számára is nagyon jó barátokat jelentenek. Hálásak vagyunk, hogy e csoporthoz tartozhatunk! (Margó és Zoli)
Számomra a Családcsoport egyfajta választott rokonság. Az a kibővített mozgalmas család, amelyet mindenki ideálisan álmodna magának, akivel hasonló az értékrendünk, akitől és akinek önzetlen törődést és odafigyelést kapunk és adunk. Közvetlen és bensőséges barátság ez, ahol közösen tudunk egymás örömének örülni és egymás támaszai lenni a bánatban. Nem vagyunk hibátlanok, de tanulunk egymástól és tanítjuk egymást, ezáltal mindig kicsit jobbá lehetünk. (Gabriel)
5 éve kerültünk a családcsoportba, úgy érzem itt igaz barátokra találtam. Szeretjük a vidám hangulatban eltelő programokat és a meghitt, lelkiekben gazdag beszélgetéseket is. Mindig nagy örömmel jövünk hozzátok! (Márti)
Kezdetektől tagjai vagyunk a csoportnak, ami tanúságtétel arra, mennyire fontos számunkra ez a közösség. Az együtt megélt programok, beszélgetések erőt adnak és színt visznek az időnként szürke hétköznapokba. Megértő –  támogató barátokra találtunk mi is és gyermekeink is. Köszönjük, hogy vagytok nekünk. (Kata & Miki)
Egy mindenkiért, mindenki egyért. Ezenkívül sütik, receptek, lelki beszélgetések, közös imák, értelmes szabadidő, szeretet. Családi példák, ahol jó ellesni, ki mit hogy old meg (és megnyugodni, néha hogyan nem 🙂 ). Együtt felnövő gyerekek és felnőttek :-). Számíthatunk egymásra –  ha valaki el akar esni, mindig van, aki valahogy elkapja útközben. És nincsenek álarcok, velük olyan lehetek, amilyen vagyok. (Detti)
Nekünk a családcsoport egy igazi nagy családot jelent, ahol lelki útmutatást, töltődést kapunk. Barátokra találtunk, akikre mindig számíthatunk, akikkel megoszthatjuk örömünket, bánatunkat, nehézségeinket, a gyermekeinknek jó közösséget, példát adva ezzel.  (Ági és Balázs)”

A családcsoport soronkövetkező eseményeiről a címoldal idővonalán lehet adatokat találni. Beszámolók pedig az eseményeket követően az aktualitások között jelennek meg.

A KAVICS közösség 2017/18-as programja 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone